ආහාර පාන සූපශාස්ත්ර කලාව පිළිබඳ ලිපි සහ සංස්කෘතික ආහාර පාන පිළිබඳ පුළුල් පරාසයක ප්රියජනක ගවේෂණයක් ඉදිරිපත් කරයි. නවතම ආහාර ප්රවණතා සහ නව වට්ටෝරු වල සිට අවන්හල් සහ බාර් පිළිබඳ ගැඹුරු සමාලෝචන දක්වා පුළුල් පරාසයක මාතෘකා ආවරණය කරයි. මෙම ලිපි බොහෝ විට විවිධ ආහාරවල සංස්කෘතික වැදගත්කම, ඉවුම් පිහුම් ශිල්පීය ක්රම පිටුපස ඇති විද්යාව සහ අද්විතීය පාන වර්ග සැකසීමට සම්බන්ධ කලාත්මක බව ඉස්මතු කරයි. සූපවේදීන්ගේ ප්රවීණ අදහස් පාඨකයන්ට ඔවුන්ගේ සූපශාස්ත්ර අත්දැකීම් වැඩිදියුණු කිරීම සඳහා ආශ්වාදයක් සහ ප්රායෝගික දැනුමක් ලබා දෙයි.
එක්සත් ජාතීන්ගේ ආහාර හා කෘෂිකර්ම සංවිධානයට (U.N. Food and Agriculture organisation - FAO) අනුව, කාර්මික කෘෂිකර්මාන්තය, අපගේ වායු දූෂණය, ජෛව විවිධත්වය අඩුවීම, දේශගුණික විපර්යාස සහ භූමි පිරිහීම, සැලකිය යුතු ලෙස වගකිව යුතුය. රසායනාගාරවල ආහාර වගා කිරීම මහා පරිමාණයෙන් පිරිවැය-ඵලදායී ලෙස නිෂ්පාදනය කිරීමට ක්රමයක් සොයා ගත හැකි නම්, අඩු ඉඩක් සහිත වැඩි ආහාර ප්රමාණයක් පරිසරයට හානියක් නොමැතිව නිශ්පාදනය කිරිම එක් විසඳුමකි.
වැඩි විස්තර කියවන්නපුරාන ප්රාථමික මිනිසුන් මස් අනුභව කරන්නන් බව විශ්වාස කලද, මෑත කාලීන අධ්යයනයන් වලින් පෙනීයන්නේ මස් වලට අමතරව බොහෝ දේ ආහාරයට ගත් බවයි. නූතන ලෝකයේ ජනගහනයෙන් බහුතරයක් ප්රධාන වශයෙන් සහල්, තිරිඟු සහ ඉරිඟු අනුභව කරති.
වැඩි විස්තර කියවන්නඔබේ EMAIL-ළිපිනය එවන්න එවිට නව ලිපියක් පල වූ විගස ඔබට දැනගත හැක.